Kristaloterapija

Dendritski ahat
druza akva aura
Druza generator
Druza gorski kristal
 Pirit, Kalcit, Smaragd, Dendritski opal
Kristalne figurice, Skarabej, Tirkiz, Žad, Rozen kvarc, Citrin, Aragonit

Svaki kristal je biće za sebe i govori o delovima naše ličnosti.

Kristaloterapija nam omogućava da dobijemo odgovore o našim precima, odvodeći nas na neizbežna putovanja u prošlost, zatim o našim potomcima, o genetskom nasleđu i kvantnom isceljenju.

Uz kristale, spoznajemo spiritualni deo svoje ličnosti, oni nas odvode i vraćaju u materiju, što je i cilj svakog duhovnog putovanja.

Pomažu da spoznamo dete u sebi, da se vratimo u detinjstvo. Uče nas kako doći do bezuslovne ljubavi prema sebi, kako oprostiti sebi i drugima, kako prihvatiti sebe sa svim svojim vrlinama i manama.

Poštujući hermetičke procese alhemije, pomažu u transformaciji negativne energije u pozitivnu, negativnih emocija u pozitivne.

Holistički deluju na ljude – ne pomažu samo u lečenju fizičkog tela, već deluju na sve sfere – duhovnu, mentalnu, emotivnu, eteričnu i energetsku.

Omogućuju opraštanje od prošlosti, nerazmišljanje o budućnosti i život u sadašnjem trenutku.

Pojačavaju telepatiju, pamćenje, olakšavaju percepciju, donose unutrašnju harmoniju i ravnotežu.

Olakšavaju komunikaciju, donose hrabrost i smirenje.

Pojačavaju razumevanje okolnosti i situacija u koje zapadamo na svom Putu, da bi naučili zadate lekcije, u skladu sa svojom prirodom.

Sa njima se otkrivaju i upoznaju znanja i talenti koje nosimo u sebi.

KRISTALOTERAPIJA ŽIVOTNOG PROSTORA

Energetska zaštita prostora : Ukoliko delujemo kristalima ili nekom drugom duhovnom tehnikom na prostor u kome živimo i radimo, sebi obezbeđujemo zdrav prostor a samim tim i lično zdravlje, duhovno, mentalno, emotivno i fizičko. Stara kineska tehnika Feng Shui je idealna za lečenje prostora. To nije način zidanja, niti stil eneterijera, niti stil nameštaja. On je vibracija koja nastaje od pravilno uređenog prostora, čistog i provetrenog, kao i od mnoštva ,,lekova'' koje bi trebalo imati. To su razne lampe, reflektori, ogledala, biljke, mnoštvo figurica koje nose određenu simboliku. Figurica žabe, na primer, postavljena u segment bogatstva koji se nalazi u gornjem desnom uglu stana, predstavlja bogatstvo. Istu simboliku nosi i kristalna čaša sa zlatnicima, delfini u skoku ili slika palmi.

Stan se po Feng Shui pristupu deli na devet segmenata: segment karijere, prijatelja, kreacija, ljubavi i partnerstva, ugleda, bogatstva, znanja, porodice i zdravlja.

Na segment bogatstva bi trebalo staviti figuru u obliku žabe, slona ili  - tigrovo oko, dendritski ahat ili citrin; Na segment ugleda bi trebalo staviti, na primer, kuglicu od vatrenog tigrovog oka;

 • Na segment ljubavi dve identične figurice – najčešće se stavljaju porcelanske guskice od rozen kvarca, kristal srodne duše, garnat, rubin.....
 • Na segment kreacija bi trebalo staviti orgonit ili druzu zeolita.
 • Na segment prijatelja bi trebalo staviti malu metlicu uz obilje ili generator.
 • Na segment karijere bi trebalo staviti, malu fontanicu od kristala, andaluzit ili kuglu od dendrita. Na segment porodice bi trebalo staviti akva auru, epidot ili okamenjeno drvo.
 • Na segment znanja treba staviti kijanit, zeleni fluorit ili piramidu od aventurina, gorskog kamena.
 • Na segment zdravlja, koji se nalazi u središtu prostora treba staviti posudu sa vodom i lokvanjima koja predstavlja mir. Takođe se može staviti kuglica od gorskog. Životni prostor se može, pored tehnika Feng Shui , zaštiti na više načina. To su razne amajlije ili talismani.

Takođe, još neki kristali mogu zaštiti prostor:

 • Zeolit, koji se može koristiti za čišćenje namirnica, ukoliko ih operemo u vodi u kojoj je potopljen ovaj kristal.
 • Gorski , koji je dobar za transformaciju negativne energije u pozitivnu. Možete ga držati na podlozi od nekog prirodnog materijala, a takođe, može biti potopljen u posudu sa vodom. Tu vodu bi trebalo menjati svakoga dana.
 • Aventurin, dobar je za odvođenje negativne energije. Jašma, iz Ukrajine, dobar je protiv svih patogenih zračenja.
 • Crni turmalin, dobar je za zaštitu od negativnih energija. Kalcit, za uzemljenje. Dobar je za duhovni razvoj, jer donosi energiju Zemlje.
 • Pustinjska ruža, za duhovno pročišćenje. Trebalo bi da stoji u svom prirodnom staništu – pesku.
 • Ametist, harmonije I mira. Trebalo bi ga držati u spavaćoj sobi.
 • Celestin, koga je dobro držati u delu prostora u kome se odmarate. Donosi mir. Dobar je I za meditacije, jer olakšava ulazak u meditativno stanje.

Amajlije i talismani koji služe za zaštitu prostora se mogu napraviti od kristala, ukoliko se programiraju za ovu svrhu. Takođe im se može dodati i bilje – imela, bršljen, lovor, valerijana, orah, narcis ili ruzmarin. Na primer, uz crni turmalin, u vrećicu od prirodnog materijala mogu se staviti sve ove, ili neke od ovih biljaka. Tu vrećicu okačiti na dovratak. Talisman se može napraviti ako se u posudu od kristala stavi valerijana, ruzmarin, orah i lovor. U tu činiju se stavi i gorski kristal.

Za nastavak izaberite sledeću stranu na linkovima ispod ovog teksta.